Sinzer news

Impact Investing: How to measure and account for social impact?

Posted by Marlon van Dijk on Nov 2, 2015 11:38:00 AM

 

Deloitte1.jpg
Uitnodiging

Round table: "Impact Investing: How to measure and account for social impact?"

Datum: 19 november 2015

Dit event is volgeboekt. Indien u op de reservelijst wil i.v.m. last minute afzeggingen, dan kunt u nog een mail sturen. U hoort dan uiterlijk maandag 16 november of er nog een plekje voor u beschikbaar is. 

Deloitte & Sinzer nodigen u graag uit voor deze round table over het belang van impact meten bij het doen van impact investments en wat de rol is van accountants.

Bij het doen van reguliere investeringen is het uitvoeren van een due diligence voorafgaand aan een investering, het sturen op financiële resultaten gedurende de investering en hierover periodiek verantwoording afleggen (zowel intern als extern) de normaalste zaak van de wereld. Er vindt daarnaast een controle plaats door externe accountants om ervoor te zorgen dat de juiste informatie door het bedrijf wordt verstrekt. Hierdoor is zowel de investeerder als de onderneming “accountable” voor de financiële waarde die wordt gecreëerd of vernietigd. Op basis hiervan wordt er beloond of bestraft.

Het doel van impact investments is om - naast een financiële return - een positieve maatschappelijke impact te creëren. Overheden en goede doelen organisaties lijken niet altijd in staat om op traditionele wijze (hardnekkige) maatschappelijke problemen op te lossen. Impact investments kunnen op grote schaal privaat kapitaal mobiliseren waarmee in potentie veel maatschappelijke impact kan worden gerealiseerd. Het is dan wel noodzaak dat - naast de financiële resultaten - de maatschappelijke impact van dit type investeringen gemeten wordt en dat hierover wordt gerapporteerd. Hierdoor is zowel de impact investor als de onderneming ook “accountable” voor de niet-financiële waarde die gecreëerd of vernietigd wordt.

Deze cyclus is er tot op heden nog niet voor impact investments. Er is nog veel debat over hoe je impact nu precies meet en er zijn tal van initiatieven die hierop een visie hebben gevormd. Maar hoe ziet dat er nu uit in de praktijk? Wij leren graag van elkaar en bieden u daarom een programma waarin peers vertellen over hun ervaringen met impact investments, het doen van impactmetingen en wat er nodig is in de toekomst om de sector verder te professionaliseren met als doel meer maatschappelijke impact te kunnen creëren.

Aanmelden

Er zijn nog een paar plekken gereserveerd voor (corporate) foundations en impact investeerders. U of een collega kunt zich hier aanmelden. Graag voor 6 november en geef door svp door of u met de auto wilt komen ivm het reserveren van parkeerplekken.

Datum: 19 november 2015

Locatie: The Edge, Gustav Mahlerlaan 2970 te Amsterdam (Zaal: 14.12)

Programma:

Tijdschema Onderwerp
14.30 – 15.00 uur Inloop
15.00 – 15.15 uur

Het landschap van impact investments

Pieter Oostlander, voorzitter EVPA en directeur Shaerpa (fonds SI2)

 

15.15 – 15.30 uur

Impact investing vanuit een geïnstitutionaliseerd perspectief

Eric Buckens, directeur ABN AMRO Social Impact Fonds

 

   
15:45 – 16:00 uur

Impact investing vanuit een familie perspectief

Matthijs Blokhuis, Managing Director Noaber Foundation

 

16:00 – 16:15 uur

Het belang van het meten van impact

Marlon van Dijk, Managing Director Sinzer

 

16:15 – 16:30 uur De rol van accountants in impact investing
Deloitte
16:30 – 17:00 uur

Ervaringen uit het veld met impact meten

Panel: Pieter Oostlander, Eric Buckens en Matthijs Blokhuis

 

17.00 uur Aanvang netwerkborrel

Na afloop van het programma is er de mogelijkheid om verder door te praten over dit onderwerp onder het genot van een hapje en drankje.

Er zijn tevens vijf social enterprises present op een informatie markt die “investment ready’ zijn en graag met u in gesprek komen.

Mocht u vragen hebben over de round table, neem dan contact op met:

- Maurice Quaedvlieg via 088 – 288 0824 (Deloitte); of
- Sjoerd Kramer via 088 – 288 1796 (Deloitte); of
- Marlon van Dijk via 06 – 31 010 401 (Sinzer).

 

 

 

 
 

 

Topics: Social impact, Impact investing, Social accounting

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all