Sinzer news

Sinzer lanceert de zoekmachine Impact Standards op de SDG Impact Summit

Posted by Marlon van Dijk on Sep 21, 2017 10:26:12 AM

IMPACT-SUMMIT.jpg

Precies twee jaar nadat Nederland en de overige 192 lidstaten van de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDGs) afspraken, vindt in Amsterdam de SDG Impact Summit plaats. We kijken waar we zijn met de implementatie van de SDGs en welke kansen en uitdagingen we samen op gaan pakken.

Op maandag 25 september komen 450 vertegenwoordigers van bedrijven, maatschappelijke organisaties, (lokale) overheden, young professionals en Kamerleden samen op de Summit. Er is in Nederland een beweging ontstaan van bedrijven en maatschappelijke organisaties die leiderschap tonen en samen hard aan de SDGs werken. We geven vertegenwoordigers van hen de gelegenheid om Kamerleden in een debat op te roepen hen hierin te versterken. Kamerleden krijgen op hun beurt de kans om uit te leggen hoe zij zich voor de SDGs in gaan zetten.

We leggen oproepen vanuit de maatschappij voor meer duurzaamheid naast de miljoennota, en het regeerakkoord in wording, en bespreken met Kamerleden welke stappen er nog nodig zijn en hoe we die samen kunnen zetten tijdens de komende kabinetsperiode.

Doel
Het doel van de Summit is om met alle vertegenwoordigers van de aanwezige organisaties af te spreken wat we samen nog meer gaan doen voor het bereiken van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De Verenigde Naties streven ernaar de SDGs in 2030 te realiseren.

Lancering van nieuwe initiatieven
Tijdens de Summit worden diverse nieuwe initiatieven gelanceerd: Kamerleden ‘adopteren’ een SDG, het SDG House in het Koninklijk Instituut voor de Tropen wordt geopend, de online SDG Gateway wordt gepresenteerd en de SDG Impact Faciliteit ‘Symfonie’, een samenwerking om vernieuwingen die bijdragen aan de SDGs mogelijk te maken, wordt geïnitieerd.

Sinzer lanceert standards.sinzer.org: een zoekmachine die het mogelijk maakt voor bedrijven en investeerders om de SDGs te meten. Standaard indicatoren uit bestaande taxonomieen IRIS en GRI zijn gekoppeld aan de doelen en targets van de SDGs. 

Sprekers.
Jan Terlouw, Wobine Buijs (Burgemeester Oss) en Mark Schneiders (KIT Royal Tropical Institute). Dagvoorzitter: Anne-Marie Rakhorst (Duurzaamheid.nl)

Paneldebat
Hans de Boer (VNO-NCW) / Jan Peter Balkenende (Voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition), Marjolein Demmers (De Groene Zaak), Bart Romijn (Partos), Gert-Jan Sikking (PGGM), Ilse Smit (P!NK), Tomas Friedhoff (JoVD), Stientje van Veldhoven (D66), Joël Voordewind (ChristenUnie), Suzanne Kröger (GroenLinks) en Sadet Karabulut (SP).

Gastheren:
Jan Peter Balkenende, Voorzitter Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC)
Mark Schneiders , Directeur Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Steven van Eijck, Voorzitter Bureau Maatschappelijke Alliantie
Herman Mulder, Voorzitter SDG Charter
Erik Thijs Wedershoven, Voorzitter Worldconnectors

Programma

  1. Werkconferentie: per SDG bepalen welke uitdagingen/kansen er nog zijn met als resultaat een SDG Roadmap en concrete acties. (13:00-15:00).
  2. Paneldebat ‘Duurzame beschouwingen’. (15:30-17:30).

Persmomenten (15:30-19:00).

  1. Lancering van de campagne ‘Adopteer een SDG’ voor Kamerleden (15:30-15:45)
  2. Lancering van het ‘SDG House’ in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (17:30-17:45)
  3. Netwerkborrel (17:45-18:45)

Organisatoren

De Dutch Sustainable Growth Coalition, Maatschappelijke Alliantie, SDG Charter, Worldconnectors en KIT – Royal Tropical Institute. 

Aanmelden?

Aanmelden

 NB: het evenement is uitverkocht, er wordt gewerkt met een wachtlijst, voor meer info mail naar info@sdgimpactsummit.nl

Topics: impact metrics, Social impact management, SDGs, metrics, maatschappelijke impact, impact management

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all