Sinzer news

Social Enterprise Café in 's Hertogenbosch

Posted by Marlon van Dijk on Feb 28, 2017 3:53:31 PM

logo-gemeente-s-hertogenbosch.jpg

De gemeente ’s-Hertogenbosch en Avans Hogeschool organiseren samen het 2e Social Enterprise Café (SE Café) op 8 maart a.s. Sinzer levert een inhoudelijke bijdrage over het thema impactmeting. Wij nodigen u graag uit om hieraan deel te nemen. 

Wat is de bedoeling?
Gemeente 's Hertogenbosch organiseert een aantal bijeenkomsten voor sociaal ondernemers uit de regio. De eerste bijeenkomst hebben de deelnemers kennis kunnen maken met de thema’s waar sociaal ondernemers, sociale startups, maatschappelijke initiatiefnemers en maatschappelijk betrokken ondernemers mee te maken krijgen. Deze tweede bijeenkomst wordt ingezoomd op het thema maatschappelijke impact meten.
 
Maatschappelijke impact meten
U wilt als sociaal ondernemer laten zien wat uw activiteiten opleveren voor de samenleving. Bijvoorbeeld aan uw opdrachtgever, geldschieter of potentiële klanten. Welke (niet te ingewikkelde) methoden zijn er om impact te meten? Hoe zijn de ervaringen van anderen die u voorgingen? De lectoraten New Marketing en Sustainable Finance and Accountancy van Avans Hogeschool vertellen u meer over dit thema. Marlon van Dijk van Sinzer laat zien hoe een proces van impactmeten in de praktijk uitpakt. Aan tafels kunt u verder praten met docenten van Avans, Sinzer en ervaringsdeskundigen uit de praktijk. U verlaat het café met veel nieuwe informatie over dit thema en een uitgebreider netwerk. Voor wie? We hopen tijdens het café veel lokale (startende) sociaal ondernemers en andere geïnteresseerden te ontmoeten
 
Voor wie?
We hopen tijdens het café veel lokale (startende) sociaal ondernemers en andere geïnteresseerden te ontmoeten.
 
Programma
19.00 uur Inloop
19.30 uur Welkomstwoord gemeente s-Hertogenbosch
Opening en kick-off door Jorna Leenheer en Marleen Janssen Groesbeek. Jorna Leenheer is lector New Marketing bij het Expertisecentrum Sustainable Business. Zij gaat in op het belang van en de mogelijkheden voor het innemen van een relevante en onderscheidende positie van sociale ondernemingen. Marleen Janssen Groesbeek is lector Sustainable Finance and Accountancy. Zij introduceert het onderwerp impactmeting grofmazig vanuit een modelmatige benadering.
20.00 uur Presentatie over operationele aanpak en ervaringen met impactmeting door Marlon van Dijk van Sinzer.
20.30 uur Korte pauze
20.45 uur Workshops over de belangrijkste aspecten van impactmeting aan 4 thematafels
1. Marketingtafel: Hoe zorg je voor zichtbaarheid en inspiratie bij klanten, gemeenten en andere mogelijke stakeholders? Wat gaat er vooraf aan een impactmeting? Waarom verdien je mijn (schaarse) aandacht? Jorna Leenheer en Liliane van Suijlen (New Marketing Avans) zorgen voor de begeleiding.
2. Praktijktafel casus Avans-project SW-bedrijf IBN: Hoe verloopt het proces van impact meten in de praktijk. Welke randvoorwaarden zijn belangrijk. Aan de hand van een praktijkcase uitgevoerd door studenten van Avans wordt het proces doorlopen. Begeleiding: Hanneke Oude Elberink en studenten Financial management (Avans).
3. Praktijktafel casus Bakkerscafé Brood op de Plank Nijmegen: (www.bakkerscafe.nl). Hoe verloopt het proces van impact meten in de praktijk. Welke randvoorwaarden zijn belangrijk? Kijk mee bij de praktijk van een sociaal ondernemer uit Nijmegen. Eva van Walraven van het Bakkerscafé begeleidt deze tafel.
4. Impacttafel: Verdieping: impact gemeten en wat dan? Output en outcome, verantwoording naar stakeholders, etc. Marlon van Dijk (Sinzer) en Marleen Janssen Groesbeek (Avans) begeleiden deze tafel.
21.30/21.45 Borrel en afsluiting
 
Aanmelden en meer informatie
Interesse gewekt en wilt u komen? Dan is het heel fijn als u zich van tevoren aanmeldt. Er zijn 70 plaatsen en vol is vol. Stuur een mail naar secretariaatMOOAP@s-hertogenbosch.nl, met alle namen en de organisatie. Zet in het onderwerp: SE café. U krijgt dan nog een bevestiging. Hebt u nog vragen? Deze kunt u ook mailen naar het e-mailadres hierboven. Liever telefonisch contact? Bel dan met Marga de Leeuw, (073) 615 93 10. Wij hopen dat u erbij bent op 8 maart aanstaande. Graag tot dan!
 
Praktische informatie

Datum: woensdag 8 maart

Tijd: 19.30 uur tot 22.30 uur

Locatie: Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215, lokaal OX216 zie bewegwijzering of melden bij de receptie. Op www.avans.nl staat een routebeschrijving naar Avans. U kunt parkeren achter het gebouw van Avans.

Topics: Social impact, Social enterprise, Social impact management, maatschappelijke impact, social business, impactmeting, maatschappelijke waarde, sociale onderneming

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all