Sinzer news

Stageplaats: Data Visualisatie in een online Impact Analyse Tool

Posted by David Karemaker on Jul 11, 2016 9:32:25 AM

LogoSinzer.png

Kom je IT-stage doen bij Sinzer! Wij ondersteunen allerlei organisaties bij het in kaart brengen en managen van hun maatschappelijke impact, onder andere door middel van een speciaal daarvoor in-house ontwikkeld software platform.

Locatie: Amsterdam (in het KIT)

Aantal uren: 36-40 uur per week (in overleg)

Duur: 5 tot 8 maanden (in overleg)

Wat wij bieden: 

 • Een unieke mogelijkheid om te werken bij hét software- en kennisbedrijf voor het meten en managen van maatschappelijke impact;
 • De kans om je kennis te vergroten en ervaring op te doen rond data-visualisatie en dashboardontwerp, evenals/of het opzetten van automatisch testen (in overleg);
 • De kans om 1-op-1 samen te werken met vijf ontwikkelaars in India en een Product Manager in Amsterdam
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin je veel vrijheid hebt en verantwoordelijkheid kunt dragen;
 • Een jong, energiek en ondernemend team en een werkplek op een prachtige locatie in hartje Amsterdam;
 • Een stagevergoeding van EUR 250 per maand en je mag een SROI training volgen

Meer over Sinzer en ons werk:

Sinds 2008 ondersteunen wij allerlei organisaties (waaronder social enterprises, impact investeerders, fondsen en organisaties in het publieke domein) bij het meten en managen van maatschappelijke impact. Naast onze trainingen en consultancy-services bieden we ondersteuning door middel van onze softwareoplossing waarmee impact kan worden gemeten en gemonitord. Met deze software kan het meten van impact worden verankerd in bestaande bedrijfsprocessen van organisaties, waardoor zij continue kunnen sturen op hun maatschappelijke impact en prestaties op dat gebied kunnen verbeteren. Dit wordt tegenwoordig immers steeds belangrijker. We werken met verschillende bestaande raamwerken (waaronder Social Return on Investment), maar ontwikkelen ook raamwerken op maat. Hierdoor is iedere opdracht anders en ons weer zeer gevarieerd. 

Over de stage

Ons ontwikkelteam bestaat uit een Product Manager in Amsterdam en een toegewijd team van vijf ontwikkelaars in India dat wordt aangestuurd vanuit Amsterdam.

Er wordt ontwikkeld in PHP/MySQL binnen een Agile werkproces met wekelijkse sprints. De Product Manager heeft bijna dagelijks contact met het team in India. Een sprint review/retrospective een een sprint planning vindt wekelijks plaats. Jij zou deelnemen en bijdragen aan deze meetings en op kantoor in Amsterdam meedraaien als onderdeel van het team.

Het product is nu twee jaar in ontwikkeling. Steeds meer klanten gebruiken het systeem nu actief en er worden continue nieuwe features gebouwd: enerzijds in opdracht van klanten, anderzijds als onderdeel van de ‘roadmap’ voor het product. 

Als IT-stagiair bij Sinzer zijn dit de activiteiten waar je aan zou kunnen werken (concrete invulling en prioritering van werkzaamheden in overleg): 

 • Data visualisatie & dashboards: Het grafisch weergeven van projectgegevens en het interactief manipuleren van deze data zodanig dat deze nieuwe (en vooral: waardevolle) inzichten opleveren. In onze online tool maken we grafieken met Amcharts. We zijn aan het onderzoeken of we voor specifieke klantvragen koppelingen met externe Business intelligence of dashboard systemen in kunnen zetten (bijvoorbeeld met google data studio). Als jij dashboards in externe tools wil ontwikkelen, of als jij zelf bijvoorbeeld een wizard bent met D3.js/Angular dan kun je je uitleven op de data van Sinzer
 • Account- en community dashboards: het is voor onze gebruikers van belang overzicht te hebben over de resultaten en de status van de verschillende projecten die zij beheren. De workflow informatie. Dit kan door middel van het zoeken, sorteren en filteren op projectkenmerken, evenals een visuele weergave van verzamelde projectgegevens. Jij zou een actieve bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van onze dashboards en de workflow die zij ondersteunen.
 • (Helpen) opzetten van automatisch testen: na een periode van bijna twee jaar volop ontwikkelen is er ruimte gemaakt om het testen van het product (deels) te automatiseren. Daarbij is er nu een koppeling gemaakt van in gerkin syntax geschreven scenario's in hiptest.net naar automatische tests (via Jenkins) via API's op ons systeem draaien. Je zou dit systeem verder kunnen uitbreiden met meer tests en de test procedure voor niet-geautomatiseerde tests verder formaliseren

Naar wie zijn we op zoek?

Een HBO/WO-student die:

 • Een relevante opleiding volgt (Informatica, Business IT & Management, Software Engineering, Data Science);
 • De ambitie heeft om met data & de visualisatie ervan te werken en/of met het het opzetten van automatisch testen;
 • Zeer proactief is en in staat is om zelfstandig te werken (uiteraard onder begeleiding van de Product Manager in Amsterdam);
 • De Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst (zowel gesproken als geschreven). Goed begrip van het Engels is een must i.v.m. communicatie met het team in India. 

Solliciteer!

Herken jij je in het bovenstaande profiel en spreken de werkzaamheden en onze organisatie je aan? We nodigen je dan graag uit om te solliciteren naar de stageplaats. 

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief naar David Karemaker (david@sinzer.org). Gebruik dit e-mailadres ook als je vragen hebt over de vacature.

Topics: vacancy, software solution

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

 • Impact measurement news & events 
 • Improvements on our software patform
 • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all