Sinzer news

Sinzer is vandaag bij VNG's kennisdag over beschermd wonen en maatschappelijke opvang

Posted by Vincent Belgraver on Nov 29, 2017 2:02:06 PM

Ruim 30.000 mensen maken gebruik van beschermd wonen. Gemeenten zijn aan de slag met de besluitvorming over de regio-indelingen beschermd wonen, hebben regionale beleidsplannen en voeren gesprekken met aanbieders om tot transformatie van het aanbod te komen. Daarbij wordt gedacht en gehandeld vanuit de leefwereld en inclusieve samenleving waarin gemeenten samenhangende ondersteuning leveren voor de mensen die dat nodig hebben.

Read More

Topics: Maatschappelijke business case, gemeente, maatschappelijke impact, jeugdzorg, maatschappelijk rendement, maatschappelijke waarde

Sinzer organiseert een workshop op de Voor de Jeugd Dag op 6 november 2017

Posted by Vincent Belgraver on Oct 18, 2017 2:13:19 PM
Read More

Topics: Maatschappelijke business case, gemeente, maatschappelijke impact, jeugdzorg, maatschappelijk rendement, maatschappelijke waarde

Sinzer host een break-out sessie op Social Impact Day Noord

Posted by Emma Verheijke on Sep 21, 2017 12:23:59 PM
Read More

Topics: Social enterprise, Social impact management, maatschappelijke impact, impact management, sociaal ondernemen

Sinzer host workshop impactmeting op Social Impact Day Zwolle

Posted by Emma Verheijke on Sep 21, 2017 10:49:36 AM
Read More

Topics: Social enterprise, Social impact management, maatschappelijke impact, impact management, sociaal ondernemen

Sinzer lanceert de zoekmachine Impact Standards op de SDG Impact Summit

Posted by Marlon van Dijk on Sep 21, 2017 10:26:12 AM

Precies twee jaar nadat Nederland en de overige 192 lidstaten van de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals (SDGs) afspraken, vindt in Amsterdam de SDG Impact Summit plaats. We kijken waar we zijn met de implementatie van de SDGs en welke kansen en uitdagingen we samen op gaan pakken.

Read More

Topics: impact metrics, Social impact management, SDGs, metrics, maatschappelijke impact, impact management

Bijeenkomst ‘Leren van Evalueren - stellen we de juiste vragen bij impactevaluaties?'

Posted by Marlon van Dijk on Sep 18, 2017 7:12:10 PM

Wat zijn de trends op het terrein van impactevaluaties? Welke nieuwe inzichten zijn opgedaan en wat is de invloed van recente maatschappelijke en wetenschappelijke ontwikkelingen op impactevaluaties?

Read More

Topics: Social impact management, maatschappelijke impact, impact management

Seminar Succesvol Transformeren Sociaal Domein

Posted by Marlon van Dijk on Sep 13, 2017 5:03:54 PM

 

De transformatie van het sociaal domein is een verandering waar gemeenten mee te maken hebben. Het duidelijk en helder maken van doelstellingen van de verandering is van groot belang voor effectieve sturing. Een integrale en op resultaat gerichte aanpak op alle leefdomeinen is hierbij helpend. Doordat de focus meer op het resultaat ligt, leidt dit tot verhoging van de kwaliteit en tot meer innovatie. Transformeer zorg planmatig en meerjarig om geld te besparen. Hoe doe je dit en hoe neem je de medewerkers mee in dit veranderproces?

Op het seminar komen de volgende punten aan bod:

  •  Sturen op integraal werken.
  •  Monitoren van de maatschappelijke effecten en kostenbesparingen.
  •  Versterken van de kracht van gemeenschappen.
  •  Stimuleer uw medewerkers meer vanuit vakbekwaamheid te werken en laat hun reflectief vermogen toenemen.
  •  Cultuuraspecten van het veranderproces, van binnenuit voor de medewerkers.
  •  Versterk het lerend vermogen van de organisatie en de medewerkers.

Bent u een wethouder, beleidsmaker, gemeentesecretaris, (concern) controller, auditer en/of auditor en wilt u in één dag bij zijn hoe je kunt omgaan met transformatie in het sociaal domein?  Kom dan 15 november naar de jaarbeurs in Utrecht. Zeven top sprekers nemen u mee, waaronder: Marlon van Dijk (Sinzer), Drs. Bert Frings (wethouder Gemeente Nijmegen), Ir. Jan van Ginkel (MCM), Ir. Nico op de Laak, Drs. Jaap Peters, Prof. dr. Tom van Yperen onder leiding van dagvoorzitter Michiel Louweret. 

Read More

Topics: Maatschappelijke business case, gemeente, maatschappelijke impact, maatschappelijk rendement, maatschappelijke waarde

Pleegzorg boven de 18: één jaar verlenging al zeer effectief

Posted by Vincent Belgraver on Jun 12, 2017 1:56:54 PM


De Glind, juni 2017 - Voor pleegjongeren die ook op 18-jarige leeftijd nog een hulpvraag hebben biedt de Jeugdwet de mogelijkheid voor verlengde pleegzorg. Voor het eerst zijn de maatschappelijke kosten en baten daarvan in kaart gebracht in de maatschappelijke Business Case ‘verlengde pleegzorg’. Hieruit blijkt dat pleegzorgverlenging niet alleen allerlei positieve effecten heeft op de jongeren, maar ook resulteert in maatschappelijke kostenbesparingen. Daarmee wordt de investering in de pleegzorgverlenging gemakkelijk ‘terugverdiend’.

Read More

Topics: Social Return on Investment, Maatschappelijke business case, maatschappelijke impact, maatschappelijk rendement, maatschappelijke waarde

Sinzer en Women Inc. gaan een langdurige samenwerking aan om de maatschappelijke impact van de activiteiten van Women Inc. beter zichtbaar en meetbaar te maken.

Posted by Marlon van Dijk on Apr 23, 2017 5:01:33 PM

Women Inc. is een netwerk van vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. agendeert, verbindt en biedt podium. De focus ligt op twee basisbehoeften: Geld en Gezondheid, omdat blijkt dat vrouwen een fundamenteel slechtere uitgangspositie hebben op deze twee gebieden ten opzichte van mannen. Op beide thema’s Geld en Gezondheid heeft WOMEN Inc. een visie met (output) doelen voor 2025 geformuleerd. Per thema en per doelgroep ontwikkelt WOMEN Inc. interventies en acties waarbij WOMEN Inc. richt zich op zowel de individuele vrouw als het beïnvloeden van haar omgeving waarin zij zich bevindt. Daarnaast is WOMEN Inc. actief in gemeenten door het hele land om kwetsbare vrouwen te bereiken en speelt een verbindende rol tussen verschillende lokale netwerken, instanties en gemeenten met als doel dat alle vrouwen in Nederland optimaal kunnen participeren en bijdragen aan de samenleving.

De vraag die WOMEN Inc. en haar financiers hebben is als volgt: “Hoe kan beter zichtbaar en meetbaar/stuurbaar worden gemaakt op welke manier de huidige (en nieuw te ontwikkelen) interventies en acties van WOMEN Inc. een maatschappelijke impact creëren”.  

Deze maatschappelijke impact bestaat aan de ene kant uit: 1) de veranderingen (outcomes) die worden gecreëerd voor individuele vrouwen in kwetsbare situaties naar een economisch zelfstandig bestaan; en aan de andere kant uit 2) de kansen die worden vergroot voor meisjes van de toekomst. Tezamen zouden de interventies en acties moeten leiden tot een toename van kennis en het activeren van een houding waarmee een gedragsverandering wordt gecreëerd zodat de positie van alle vrouwen in Nederlands wordt verbeterd, nu en voor volgende generaties. WOMEN Inc. streeft er naar dat in 2025 het niet meer uitmaakt voor je kansen of je als jongetje of als meisje wordt geboren.

WOMEN Inc. is met Sinzer een langdurige partnerschap aangegaan waarin we WOMEN Inc. gaan helpen bij het:

  • Definiëren van de maatschappelijke impact per interventie en voor WOMEN Inc. als geheel
  • Het opstellen van monitoringsplannen, en -protocollen, dataverzameling en -analyse en het opstellen van impact rapportages aan financiers
  • Implementatie van impact management software in de organisatie zodat de impact uiteindelijk zelfstandig meetbaar en zichtbaar kan worden gemaakt.

Meer weten over ons werk voor goede doelen?

Contact ons 

Read More

Topics: maatschappelijke impact, impact management

Inspiratiesessie "Van impactmeting tot impact management tot impact maximalisatie!" voor leden van Prisma

Posted by Nelline Roest-Boers on Apr 11, 2017 3:47:49 PM

Impact

De vraag die centraal staat bij impactmeting is: welk effect hebben de activiteiten in het leven van de (eind)beneficiant? Vaak wordt er alleen gerapporteerd over het aantal activiteiten die ontplooid worden, de investeringen die hiervoor nodig zijn en soms een aantal outputs: bijvoorbeeld het aantal kinderen dat nu naar school gaat. De volgende vraag is dan tot welke (bedoelde/ onbedoelde/positieve/negatieve) veranderingen (outcomes) dit heeft geleid en hoeveel van deze outcomes toegeschreven kunnen worden aan de activiteiten van de organisatie (impact). 


Werksessie impact meten bij Prisma

Dinsdag 18 april geeft Sinzer voor de leden van de christelijke koepelorganisatie van ontwikkeling- en diaconale organisaties Prisma een werksessie waar wij met de leden kijken hoe zicht op de outcomes van hun werk hen kan helpen bij het verkrijgen van waardevolle stuurinformatie om de impact van de activiteiten te verbeteren. Wij noemen dit impact management. Dit biedt een nieuw perspectief dan alleen het bewijzen van impact en het rapporteren hierover. De leden krijgen tijdens de sessie praktische handvatten aangeboden om hiermee aan de slag te gaan met als doel om uiteindelijk de impact van hun werk te maximaliseren. Besteedt u uw resources op de meest effectieve manier om uw missie c.q. impact te bereiken? 


Agenda

Vragen die aan de orde komen in deze sessie: 

  • Wat is impact?  (Casestudy)
  • Welke indicatoren kunnen behulpzaam zijn?
  • Hoe meet je impact en hoe gebruik je de informatie intern om betere besluiten te maken?
  • Hoe rapporteer je daarover?

Bent u lid van prisma en wilt u graag komen? Stuurt u dan een e-mail aan marlon@sinzer.org voor meer informatie. 

Read More

Topics: maatschappelijke impact, impact management

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all