Sinzer news

Vacature voor onderzoeksstage

Posted by David Karemaker on Jun 29, 2017 6:04:53 PM

LogoSinzer.png

Ben jij onderzoekend en analytisch? Geloof je in de kracht van bewezen oplossingen? Wil je graag werken voor organisaties die een maatschappelijke impact willen creëren? Kom stage lopen of je afstudeer onderzoek doen bij Sinzer en versterk ons team!

Wat bieden wij

 • Een unieke kans om te werken bij het software en kennisbedrijf voor het meten van maatschappelijke impact
 • Kennis opdoen over het meten van maatschappelijke impact en hoe verschillende type klanten hier mee omgaan
 • Een jong, dynamisch en internationaal team op een prachtige locatie in Amsterdam
 • Een ondernemende omgeving waarin je veel vrijheid hebt en verantwoordelijkheid draagt
 • Een marktconforme stagevergoeding voor 36-40 uur per week (in overleg)

Meer over Sinzer en ons werk:

Maatschappelijke impact: het creëren van maatschappelijke verandering door (de investering in) activiteiten van projecten/programma’s of producten/diensten. Om maatschappelijke impact te creëren en te vergroten, is het cruciaal om te weten wat werkt en waarom: maatschappelijke impact meten en managen.

Wij houden ons sinds 2008 bezig met het meten en managen van maatschappelijke impact voor o.a. sociale ondernemers, gemeenten, impact investeerders, fondsen en organisaties in het publieke domein (zorg, welzijn, educatie, werk). Naast dat wij op dit gebied advies en trainingen geven, bieden wij een software oplossing waarmee het meten van maatschappelijke impact in de bedrijfsprocessen van organisaties kan worden ingebed. Op die manier kunnen organisaties continue sturen op hun maatschappelijke prestaties en deze verbeteren. Wij werken met verschillende bestaande raamwerken voor het meten van maatschappelijke impact, zoals Social Return on Investment (SROI) en de Maatschappelijke Business Case (mBC), maar ontwikkelen ook op maat raamwerken voor klanten. Hierdoor is elke opdracht anders en het werk zeer gevarieerd.

Over de stage

‘Wat Werkt in de Wijk’; http://www.watwerktindewijk.nl/ is een verzamelsite voor activiteiten gericht op het realiseren van maatschappelijke impact in het sociale domein. Het bevat de verwachte of gerealiseerde effecten en de indicatoren om die effecten te meten. Doel van de stage of het afstudeertraject is om een bibliotheek op te zetten met geregistreerde effecten in de Sinzer software tool. Dit maakt het vervolgens makkelijker om soortgelijke interventies te evalueren op effectiviteit.

De opdracht is in overleg in te vullen afhankelijk van je achtergrond, niveau en interesse. In deze stage gaat het minimaal om de volgende activiteiten:

 • De effecten geregistreerd in de 297 interventies in de database van watwerktindewijk inventariseren. Je maakt een selectie van de meest voorkomende effecten met indicatoren (meetbladen)
 • Deze effecten met indicatoren invoeren in de online software tool van Sinzer. Hierdoor ontstaat een bibliotheek waar gebruikers uit kunnen putten bij het uitvoeren van een meting. De Sinzer tool wordt door onze klanten, zoals gemeenten, fondsen, goede doelen organisaties, gebruikt om interventies te evalueren.

Afhankelijk van je eigen interesses zou je de volgende vervolgstappen kunnen zetten:

 • Een meta-analyse van de interventies om een verslag of artikel over te schrijven, bijvoorbeeld over regionale verschillen of landelijke trends
 • Contact opnemen met een aantal lopende of afgeronde interventies waarbij je een gratis metingen mag aanbieden gebruikmakend van de Sinzer tool. Je zult bij één meting begeleid worden door een consultant van Sinzer. Hiermee kun je leren de effectiviteit van interventies samen met de stakeholders te evalueren. Deze analyse kun je vervolgens gebruiken voor een verslag of artikel.

Waar zijn we naar op zoek?

 • Een HBO of WO student (in de richting van bijv. Social studies, Social work, Social and behavioural sciences, maatschappelijk werk en dienstverlening, sociologie)
 • Iemand die analytisch en kritisch kan zijn en het maximale wil halen uit beschikbare informatie
 • Iemand die leergierig is en in staat om zelfstandig te werken. Er is uiteraard wel een intern begeleider bij wie je altijd terecht kunt.
 • Goed gesproken en geschreven Nederlands en Engels zijn een must 

Contact

Is deze stage jou op het lijf geschreven? Stuur je CV en motivatiebrief naar Marlon van Dijk via marlon@sinzer.org. Gebruik ook dit e-mail adres als je vragen hebt over de functie of bel +31631010401. 

Topics: vacature

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

 • Impact measurement news & events 
 • Improvements on our software patform
 • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all