Sinzer news

Kom je stage als product manager doen bij Sinzer!

Posted by David Karemaker on Dec 15, 2016 3:53:59 PM

Kom je IT-stage of afstudeeronderzoek doen bij Sinzer! Wij ondersteunen allerlei organisaties bij het in kaart brengen en managen van hun maatschappelijke impact, onder andere door middel van een speciaal daarvoor in-house ontwikkeld software platform.

Locatie: Amsterdam

Aantal uren: 36-40 uur per week (in overleg)

Periode: vanaf februari 2017 gedurende 5 tot 8 maanden (in overleg)

Wat wij bieden: 

 • Een unieke mogelijkheid om te werken bij hét software- en kennisbedrijf voor het meten en managen van maatschappelijke impact;
 • De kans om je kennis te vergroten en ervaring op te doen rond productmanagement van online software. Omdat Sinzer bestaat uit een klein team kom je met alle aspecten van dit vak in aanraking
 • De kans om 1-op-1 samen te werken met vier ontwikkelaars in India en een Product Manager in Amsterdam
 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin je veel vrijheid hebt en verantwoordelijkheid kunt dragen;
 • Een jong, energiek en ondernemend team en een werkplek op een prachtige locatie in hartje Amsterdam;
 • Een marktconforme stagevergoeding

Meer over Sinzer en ons werk:

Sinds 2008 ondersteunen wij allerlei organisaties (waaronder social enterprises, impact investeerders, fondsen en organisaties in het publieke domein) bij het meten en managen van maatschappelijke impact. Naast onze trainingen en consultancy-services bieden we ondersteuning door middel van onze softwareoplossing waarmee impact kan worden gemeten en gemonitord. Met deze software kan het meten van impact worden verankerd in bestaande bedrijfsprocessen van organisaties, waardoor zij continue kunnen sturen op hun maatschappelijke impact en prestaties op dat gebied kunnen verbeteren. Dit wordt tegenwoordig immers steeds belangrijker. We werken met verschillende bestaande raamwerken (waaronder Social Return on Investment), maar ontwikkelen ook raamwerken op maat. Hierdoor is iedere opdracht anders en ons werk zeer gevarieerd. 

Over de stage

Ons ontwikkelteam bestaat uit een Product Manager in Amsterdam en een toegewijd team van vier -binnenkort vijf- ontwikkelaars in India dat wordt aangestuurd vanuit Amsterdam. Daarnaast wordt veel samengewerkt met de consultants die de software ook zelf gebruiken.

Er wordt ontwikkeld in PHP/MySQL binnen een Agile werkproces met wekelijkse sprints. De Product Manager heeft bijna dagelijks contact met het team in India. Een sprint review/retrospective en een sprint planning vindt wekelijks plaats. Jij zou deelnemen en bijdragen aan deze meetings en op kantoor in Amsterdam meedraaien als onderdeel van het software team.

Het product is nu bijna twee jaar in ontwikkeling. Steeds meer klanten gebruiken het systeem nu actief en er worden continue nieuwe features gebouwd: enerzijds in opdracht van klanten, anderzijds als onderdeel van de ‘roadmap’ voor het product. 

Als IT-stagiair bij Sinzer zijn dit de activiteiten waar je aan zou gaan werken (concrete invulling en prioritering van werkzaamheden in overleg): 

 1. Requirements/design voor nieuwe features; Er wordt de komende tijd gewerkt aan
  • data visualisatie: het grafisch weergeven van projectgegevens op account- en community dashboards
  • het uitrollen van een lopend project waarbij automatisering van het testen centraal staat
  • API connecties tussen Sinzer en andere systemen
  • Een bibliotheek van standaard ‘indicatoren’ die binnen dit domein gebruikt worden. De bibliotheek kan gebruikt worden om snel eigen templates te maken voor projecten. Hiervoor moeten verschillende bestaande verzamelingen van indicatoren samengevoegd worden
  • De migratie van klanten naar een enkel raamwerk: In het verleden zijn meerdere versies van de software gemaakt. Dit is afgelopen jaar teruggebracht tot 2 versies die binnenkort samengebracht worden
 2. Werken met eind gebruikers
  • Om bovenstaande projecten goed te laten aansluiten op de behoeften van gebruikers wordt er om de paar maanden een prototype gemaakt waarmee onderzoek wordt gedaan bij klanten. Hiermee kan snel feedback verzameld worden voor de verdere ontwikkeling
  • Support: Er is een ticketing systeem en online helpdesk.
  • Nieuws updates aan eindgebruikers: Er is een maandelijkse software nieuwsbrief
 3. Product management/product owner rol ondersteunen
  • De product manager zal je coachen om ook de rol van product owner in het scrum team te kunnen vervullen
  • Support van de Sales organisatie (inrichten nieuwe klant communities, aanmaken van users e.d)

Naar wie zijn we op zoek?

Een HBO/WO-student die:

 • Een relevante opleiding volgt (informatica, Informatiekunde, ICT studies, Digitale Marketing, Multimedia of web/app design)
 • Zeer proactief is en in staat is om zelfstandig te werken (uiteraard onder begeleiding van de Product Manager in Amsterdam);
 • De Nederlandse en Engelse taal uitstekend beheerst (zowel gesproken als geschreven). Goed begrip van het Engels is een must i.v.m. communicatie met het team in India. 

Solliciteer!

Herken jij je in het bovenstaande profiel en spreken de werkzaamheden en onze organisatie je aan? We nodigen je dan graag uit om te solliciteren naar de stageplaats. 

Stuur je Curriculum Vitae en motivatiebrief naar David Karemaker (david@sinzer.org). Gebruik dit e-mailadres ook als je vragen hebt over de vacature.

Topics: product manager

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

 • Impact measurement news & events 
 • Improvements on our software patform
 • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all