Sinzer news

ABN AMRO Foundation gaat samenwerken met Sinzer

Posted by Marlon van Dijk on Oct 11, 2016 5:10:46 PM

Logo_ABN_AMRO_Foundation.png

ABN AMRO Foundation heeft sinds 2015 het programma ‘Partner voor de Toekomst’ geïntroduceerd. Medewerkers van ABN AMRO Foundation helpen – op vrijwillige basis - mensen van jong tot oud, bij het ontdekken, ontwikkelen en bekronen van hun talent. In 2015 organiseerde ABN AMRO Foundation 376 vrijwilligersprojecten en hebben ABN AMRO vrijwilligers zicht 10.045 keer ingezet voor sociale projecten. Deze projecten vallen in de volgende domeinen: kunst & cultuur, educatie, ondernemerschap en sport. In 2016 is educatie nog meer dan voorheen de basis geworden van het programma en is er expliciet een keuze gemaakt voor de doelgroep kinderen/jongeren in een achterstandssituatie.

ABN AMRO foundation wil starten met het meten van de maatschappelijke impact van de activiteiten. Op dit moment worden de volgende KPI’s gemeten: 

  • Waardering vrijwilligers
  • Aantal vrijwilligers
  • Score ‘Maatschappelijke Imago Monitor’
  • Bekendheid ‘Partner van de Toekomst’ (onder de Nederlandse bevolking)
  • Waardering ‘Partner van de Toekomst’ (idem)

Deze KPI’s zeggen nog niet in hoeverre de projecten veranderingen c.q. impact hebben gecreëerd voor de primaire doelgroep, de medewerkers van ABN AMRO en eventueel andere stakeholders. Daarnaast is het nu niet mogelijk om projecten met elkaar te vergelijken (benchmark) en de resultaten van de projecten bij elkaar op te tellen (aggregatie) om zodoende iets te zeggen over de impact van de foundation.

Dat is de reden waarom ABN AMRO Foundation gaat samenwerken met Sinzer. Consultants van Sinzer ontwikkelen op basis van een Theory of Change een impact template die gebruikt kan worden voor het meten van de impact op de verschillende thema’s en onderliggende projecten met behulp van een aantal output en outcome indicatoren. Begin volgend jaar worden de eerste resultaten (van de projecten die gestart zijn in 2016) verwacht. 

Meer weten over onze dienstverlening?

Contact ons

 

Topics: Impact measurement, Social impact, Social change, Social impact management, Social impact measurement, maatschappelijke impact, impact management, impactmeting, Social impact management software

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all