Sinzer news

Sinzer en Women Inc. gaan een langdurige samenwerking aan om de maatschappelijke impact van de activiteiten van Women Inc. beter zichtbaar en meetbaar te maken.

Posted by Marlon van Dijk on Apr 23, 2017 5:01:33 PM

WomenInc.png

Women Inc. is een netwerk van vrouwen die zichzelf en elkaar willen versterken. WOMEN Inc. agendeert, verbindt en biedt podium. De focus ligt op twee basisbehoeften: Geld en Gezondheid, omdat blijkt dat vrouwen een fundamenteel slechtere uitgangspositie hebben op deze twee gebieden ten opzichte van mannen. Op beide thema’s Geld en Gezondheid heeft WOMEN Inc. een visie met (output) doelen voor 2025 geformuleerd. Per thema en per doelgroep ontwikkelt WOMEN Inc. interventies en acties waarbij WOMEN Inc. richt zich op zowel de individuele vrouw als het beïnvloeden van haar omgeving waarin zij zich bevindt. Daarnaast is WOMEN Inc. actief in gemeenten door het hele land om kwetsbare vrouwen te bereiken en speelt een verbindende rol tussen verschillende lokale netwerken, instanties en gemeenten met als doel dat alle vrouwen in Nederland optimaal kunnen participeren en bijdragen aan de samenleving.

De vraag die WOMEN Inc. en haar financiers hebben is als volgt: “Hoe kan beter zichtbaar en meetbaar/stuurbaar worden gemaakt op welke manier de huidige (en nieuw te ontwikkelen) interventies en acties van WOMEN Inc. een maatschappelijke impact creëren”.  

Deze maatschappelijke impact bestaat aan de ene kant uit: 1) de veranderingen (outcomes) die worden gecreëerd voor individuele vrouwen in kwetsbare situaties naar een economisch zelfstandig bestaan; en aan de andere kant uit 2) de kansen die worden vergroot voor meisjes van de toekomst. Tezamen zouden de interventies en acties moeten leiden tot een toename van kennis en het activeren van een houding waarmee een gedragsverandering wordt gecreëerd zodat de positie van alle vrouwen in Nederlands wordt verbeterd, nu en voor volgende generaties. WOMEN Inc. streeft er naar dat in 2025 het niet meer uitmaakt voor je kansen of je als jongetje of als meisje wordt geboren.

WOMEN Inc. is met Sinzer een langdurige partnerschap aangegaan waarin we WOMEN Inc. gaan helpen bij het:

  • Definiëren van de maatschappelijke impact per interventie en voor WOMEN Inc. als geheel
  • Het opstellen van monitoringsplannen, en -protocollen, dataverzameling en -analyse en het opstellen van impact rapportages aan financiers
  • Implementatie van impact management software in de organisatie zodat de impact uiteindelijk zelfstandig meetbaar en zichtbaar kan worden gemaakt.

Meer weten over ons werk voor goede doelen?

Contact ons 

Topics: maatschappelijke impact, impact management

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all