Sinzer news

Het optimaliseren van impact management bij goede doelen in het Verenigd Koninkrijk via het Impact Management Programma

Posted by Marlon van Dijk on May 7, 2018 9:07:26 PM

Het Impact Management Programma is een initiatief in het Verenigd Koninkrijk dat gefinancierd wordt door Access The Foundation for Social Investments en Power to Change. Het programma is erop gericht om de capaciteiten van goede doelen en sociaal ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk omtrent impact management te vergroten. Het ondersteunt deze organisaties bij het analyseren van hun impact data met het doel om hun dienstverlening te verbeteren om zodoende meer maatschappelijke impact te creëren en op basis hiervan hun inkomsten te kunnen diversifiëren (via bijvoorbeeld financiering vanuit maatschappelijke investeringsfondsen in plaats van traditionele donatie,- en subsidiepartners).

Het programma bestaat uit twee onderdelen:

  1. Het pad voor goede doelen en sociaal ondernemingen waarvoor impact management en het werken met maatschappelijke investeerders nieuw is
  2. Het “Impact for Growth” pad voor goede doelen en sociaal ondernemingen die een positieve Theory of Change hebben en reeds impact data verzamelen en actief op zoek zijn naar maatschappelijke investeerders

Organisaties die vallen onder het "Impact for Growth" pad kunnen – na het volgen van een eendaagse Impact Management training - een aanvraag doen voor een donatie via het programma bij één van de goedgekeurde aanbieders. Sinzer is één van deze aanbieders. Gezamenlijk met de aanvrager werken we een gedetailleerd plan van aanpak uit met als doel het verbeteren van het impact management proces en de integratie van de daarbij horende systemen. Het totale fonds van het Impact Management Programma bedraagt 1,8M ponden en het gemiddelde donatie bedrag 50k ponden per organisatie. In totaal is er reeds 700.000 ponden uitgegeven aan 15 organisaties. 

Sinzer ondersteunt het Age UK Kent consortium en Volunteer Center Hackney bij het optimaliseren van hun impact management. Meer informatie over ons impact management werk voor het Age UK Kent, kan je teruglezen via onze blog. 

Read our blog 

Topics: Social impact measurement, Impact Stragies

We love to send you updates!

Once a month we send out a newsletter covering 

  • Impact measurement news & events 
  • Improvements on our software patform
  • New case studies

Subscribe to Email Updates

Recent Posts

Posts by Topic

see all